• LOGIN
    • Niciun produs în coș

Sesiunea „Filmări, editări video și YouTube” la Harkov – o provocare captivantă pentru echipa din Ucraina

Recent m-am întors de la Harkov, Ucraina, unde am predat cea de-a 9-a sesiune a facultății Tehnologii Informaționale, pe care o avem în cadrul Institutului de studii Biblice Inductive din Ucraina. De data aceasta am predat cursul „Filmări, editări video și YouTube”, pentru prima dată în cadrul acestei facultăți, dar, foarte necesar pentru timpurile în care trăim.

Artur Boicu la sesiunea Video la Harkov

Scopul acestei facultăți este să pregătim oameni din biserici, care să poată preda cursuri de computere și de studiu biblic inductiv, astfel ca studenții lor să ajungă să cunoască bine și programele de computer și valorile Cuvântului lui Dumnezeu.

Cursul „Filmări, editări video și YouTube” este unul captivant, pentru că materialele video abundă Internetul, și, în mod special platforma YouTube, de care se folosesc toți utilizatorii de Internet. Pentru anul 2018 mai multe echipe, care urmăresc dezvoltarea Internetului, statisticile și tendințele, au văzut că se prevede ca în jur de 80% din materialele publicate pe site-uri să fie în format video. Asta pentru că materialele video captivează atenția și sunt mai eficiente de câteva ori comparativ cu materialele foto și text.

Studenții Scriptehinfo Harkov în parcul Gorkii

De data asta am avut 8 studenți ai grupului acestei facultăți de Tehnologii Informaționale, majoritatea din ei fără o mare practică în arta filmărilor. O bună parte din ei sunt oameni de vârstă înaintată, dar, cu o mare dorință să învețe să filmeze, să producă clip-uri video și prin aceasta să spună oamenilor despre Domnul Isus Hristos, care este Dumnezeul și Mântuitorul nostru și de care toți trebuie să ascultăm.

În timpul sesiunii studenții au avut parte de multă practică. La început au învățat să filmeze cu telefoanele mobile și să prelucreze cu Filmora.

Apoi, au fost și în parcul Gorkii din Harkov, unde au făcut o practică foarte bună de filmare de planuri de dezbatere pentru un clip muzical, pe care au avut de-l făcut. La clip-ul muzical au lucrat și cu semifabricate video, pe care le-au putut găsi pe Internet, pe site-urile www.pixabay.com și www.videvo.net. Iată aici un clip muzical al uneia din studente.

Scriptehinfo Ukraine Gorki Park Harkov
Filmări în parcul Gorkii din Harkov

La această sesiune studenții au învățat cum să filmeze și cu aparate DSLR și echipament specializat. Astfel, în timpul ultimei lecții au filmat spoturi publcitare, în care au prezentat manuale de studii biblice inductive.

Al doilea curs de bază la această sesiune a fost cursul „Evanghelia după Ioan, partea 2”, în care au studiat capitolele 12-21 din această evanghelie, care ne arată foarte mult despre Domnul Isus Hristos și ucenicii Săi și cum trebuie să trăim noi ca și ucenici ai Lui.

Toți studenții au menționat că sesiunea a fost una foarte bună și folositoare pentru ei și că vor folosi cunoștințele și abilitățile acumulate pentru a produce materiale video și au planificat să predea acest curs în 16 grupe la 90 de persoane din 15 localități din Ucraina.

Vladimir Bobik predă una din lecțiile din cursul Video

Toate materialele, pe care le-au produs studenții în timpul sesiunii le puteți viziona pe canalele lor de YouTube, făcând click pe numele lor din lista de mai jos:

Dacă doriți să învățați cum să folosiți tehnologiile informaționale pentru Dumnezeu, scrieți-ne într-un comentariu și vă vom adăuga la lista potențială pentru începutul acestei facultăți în țara Dvs, fie Moldova, Ucraina, Belorusia sau oricare alta.

0 responses on "Sesiunea "Filmări, editări video și YouTube" la Harkov - o provocare captivantă pentru echipa din Ucraina"

Leave a Message

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

All rights reserved ©  Scriptehinfo,  2004-2017

Setup Menus in Admin Panel

X