Revoluționarul iPad a devenit un bun membru al familiei, de nelipsit pentru copiii chiar și pentru părinți. Toți oamenii au preferințe cînd vine vorba de utilizarea iPad-ului fie jocuri, cititul, privirea filmelor, navigarea pe interent. Însă greșeala pe care o fac părinții e aceea de a familiariza pe copii de timpuriu, cu iPad-ul și de a-i lăsa să-l folosească prea mult timp.
Copiilor le plac iPadu-rile mai mult decît adulților și majoritatea nu se pot dezlipi de ele.
Cel mai tînăr pacient care primește tratament în Marea Britanie împotriva dependeței de tablete și telefoane mobile inteligente este o fetiță de doar 4 ani.
Părinţii ei s-au adresat unui terapeut după ce fetiţa a devenit din ce în ce mai supărată şi imposibil de consolat pentru că i-a fost luat iPad-ul pe care-l folosea câte 4 ore pe zi. Sursa: www.financiarul.ro.Totuși ce pot face păriții, pentru a ține în control copii și de a nui lăsa foarte mult timp în compania iPad-ului care poate creea dependență.
- Fiți fermi dacă v-ați hotărît să permiteți copilului să se joace pe iPad, asumați-vă responsabilitatea de al supraveghea, de ai pune limite și în același timp de a nu ceda în fața rugăminților și crizelor odraslei dumneavoastră atunci cînd vă cere să stea ore în șir pentru a se juca. iPad-urile pot fi folosite în scop educațional iar rolul părintelui, este acela de a gestiona timpul, de al proteja de informații ce ar putea influența comportamentul copilului și de al ajuta să învețe lucruri educaționale.
- Fiți un exemplu bun pentru copil, dacă folosiți foarte mult iPad-ul iar mereu explicați și repetați copilului că nu are voie să folosească iPad-ul, copilul dvs nu va înțelege de ce el nu are voie să facă la fel. Atunci cînd va fi supus la anumite reguli privind folosirea iPad-ului, va trebui să le urmați și dvs ca părinți, pentru a fi un bun exemplu pentru ei și pentru a le arăta că știți să gestionați corect și dvs timpul.
- Stabilirea unor reguli de folosire a iPad-ului. Reguli ce țin de cînd au voie și cît timp au voie să folosească iPad-ul. O altă regulă ar fi tipurile de aplicații pe care au voie să le acceseze, aplicații ce nu ar creea dependență. Important este de a nu permite copilului să descarce orice aplicație pentru că astfel este în pericol de a accesa informații ce ar putea influența negativ comportamentul și limbajul acestuia. Ghidați copilul spre tipuri de aplicații ce au ca scop direcționarea spre activități creative și educative.
- Aplicarea pedepselor atunci cînd regulile sunt încălcate cu privire la folosirea iPad-ului, dacă copilul se poartă neadecvat, este neascultător, prezintă rezultate slabe la școală, puteți să îl privați de timpul cît avea acces la iPad. Explicațile că-și pot recupera timpul de joacă dacă își îndreaptă comportamentul și rezultatele școlare se îmbunătățesc.Sursa:www.aflăcum.ro Mustrarea și pedeapsa aduc schimbări, în Cuvîntul lui Dumnezeu la proverbe 3:12 găsim scris așa: Căci Domnul mustră pe cine iubește, ca un părinte pe copilul pe care-l iubește. Dacă îți iubești copilul nu vei rămîne indiferent ci vei regurge la mustrări și pedepse care îl vor îndrepta.
- Sabiliți corect prioritățile, prioritate ca și părinte nu este de a îndeplini mofturile copiilor și de a le oferi tot ce este astăzi în tendințe ci primordial este să căutăm binele lor. Investiția timpului ca și părinți în viața copiilor este de o mare importanță. Transmiterea și învățarea valorilor creștin morale de la vîrstă fragedă este de o importanță majoră. În lucrul cu copiii este nevoie de a le oferi timp, atenție, răbdare, multă dragoste, jertfire, pricepre și înțelepciune. Cuvîntul lui Dumnezeu în Provebre 2:6 spune așa:Căci Domnul dă înțelepciune; din gura Lui iese cunoștință și pricepre. Apelînd la Dumnezeu, El te poate călăuzi, El îți poate da înțelepciune, cunoștință și pricepre pentru a fi eficient ca și părinte în educarea copilului.
0 responses on "iPad-ul tot mai mult folosit de către copii"