Viteza de printare şi capacitatea de hîrtie pot fi factori care influenţează achiziţionarea unei imprimante.
Verificaţi specificaţiile produsului referitoare la numarul de pagini pe minut, dimensiunea hîrtiei şi numărul maxim de coli din tava pentru hîrtie. Rezoluţia de copiere poate fi mult mai mică decît cea de printare la unele modele. Dacă doriţi copii de calitatea unei fotografii, verificaţi dpi-ul de copiere.
Treceţi în revistă necesităţile imprimantei dvs. Alegeţi între o imprimantă color şi una alb-negru. Alegeţi între o imprimantă cu laser sau cu jet de cerneală dacă aveţi vreo preferinţă care nu ţine de buget (laser-ul costă mai mult decît cea cu jet de cerneală).
Determinaţi rezoluţia optimă pentru printare şi scanare. De exemplu, dacă de obicei printaţi numai text alb şi negru, o rezoluţie de 600×600 dpi ar trebui sa fie suficientă. Dacă printaţi materiale de calitate pentru prezentări sau fotografii, alegeţi 4800×1200. Dacă necesităţile dvs sunt mixte, alegeţi ceva între cele doua rezoluţii.
Decideţi ce tip de model doriţi. Modelul sheetfed acceptă numai hîrtie standard, iar flatbed poate copia orice fel de material, de la cărţi la mici documente.
Atenţie la conexiune (cum ar fi USB sau Ethernet) şi specificaţii ale sistemul de operare (cum ar fi versiunea Windows sau Mac). Înainte să cumpăraţi imprimantă, sa vă asiguraţi că multifuncţionala este compatibilă cu computerul vostru.
Comparaţi caracteristicile de copiere şi scanare. Alegeţi una care produce mai multe copii pe minut sau una care poate mari sau reduce originalele daca faceţi multe copii sau materiale de prezentare.
Comparaţi capacităţile faxului sau alegeţi o imprimantă fară funcţia de fax. Decideţi ce viteză, PC şi hîrtie de fax. Viteza de formare sau caracteristici dpi îmbunătăţite sunt necesare.
sursa: www.cumpar.md
0 responses on "Ce trebuie să știi cînd dorești să-ți achiziționezi o imprimantă?"