Acest manual de educație digitală este o lucrare tocmai potrivită pentru generația de copii care sunt înconjurați de tehnologie dar nu sunt pregătiți să facă față.
Care este scopul acestui manual?
De facto are 2 obiective, primul obiectiv este să educe copiii din categoria 7-13 ani cum să folosească înțelept tehnologiile informaționale și cum să se păzească de pericole, să le formeze o perspectivă corectă asupra utilizării tehnologiilor informaționale. Și un alt obiectiv să ajute părinți și educatori să le dea o direcție bună copiilor în ce privește folosirea tehnologiilor informaționale la care au acces.
Ce conține manualul?
Personajul principal este un roboțel inventat de copii și la începutul fiecărei lecții prezintă situația cu care se confruntă și împreună cu copii descoperă soluția ei din punct de vedere biblic. Lecțiile sunt foarte interactive astfel ca copii să se implică prin diferite exerciții care întăresc adevărul lecției și să își formeze principii bune de folosire a telefonului, tabletei și computerului.
Temele abordate sunt cele mai discutate, manualul este compartimentat în 4 module la finele cărei este prezentă o mică evaluare a temelor studiate.
Modulul I conține:
- Hai să ne jucăm.
- Jocurile de computer și banii.
- Prietenia reală și cea virtuală.
- Cum îți petreci timpul?
- Test.
Modulul II conține:
- Cum știi ce e bine și ce e rău?
- Cele mai importante lucruri.
- Diferența dintre lumea reală și cea virtuală.
- Etica comunicării.
- Test.
Modulul III conține:
- Chat-ul.
- Să ne ferim de violență!
- Răpirea.
- Iertarea greșelilor.
- Test.
Modulul IV conține:
- Să ne ferim de imagini rușinoase!
- Identitatea personală.
- Informația personală pe internet.
- Muzica perfectă pentru vârsta ta.
- Test.
Cum poți obține acest manual?
Manualul este diponibil în vânzare la un preț accesibil. Pentru a procura manualul scrieți-ne la emailul: scoala.scriptehinfo@gmail.com sau la pagina de facebook dar deasemenea puteți procura în accesând linkul de mai jos:
Cine sunt autorii?
La acest manual de educație digitală a lucrat o echipă întreagă care are experiență vastă în lucru cu copii:
Vasile Filat – directorul școlii de computere ScripTehInfo, școlii de engleză ”EFNL” și clubului de taekwon-do ”Stolas Leukas” , el a coordonat tot procesul de elaborare a manualului.
Artur Boicu – coordonatorul școlii și echipei, profesor de computere, specialist IT, liderul departamentului media în mai multe lucrări.
Eduard Rudoi – profesor de computere, dezvoltator de site-uri , programator JAVA.
Elena Filat – profesoară de computere, profesoară de școală duminicală, administratoare de conținut.
Erika Maico – profesoară la centru de zi din Strășeni, profesoară de școală duminicală, moderatoare emisiunii creștine pentru copii ”Descoperă tu însuți!”
Anastasia Filimon – profesoară de computere, administratoare de conținut.
Vă invităm la o pregătire pe acest manual care va avea loc în perioada 27 aprilie -9 mai 2020. Mai multe detalii vedeți în acest articol sau să vă înregistrați la eveniment.
Abia aștept! Mă bucur tare mult că ați avut o astfel de chemare, e mare nevoie de informație corectă în acest domeniu.